Podnijeta prijava protiv dva maloljetnika osumnjičena za podmetanje požara na vozilima

Jedno djelo su, kako je saopšteno iz policije, izvršili u noći između 9. i 10. aprila

7045 pregleda 1 komentar(a)
Zapaljeno vozilo, Foto: Uprava policije
Zapaljeno vozilo, Foto: Uprava policije

Protiv dva maloljetnika podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su podmetnuli požar na dva vozila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Prijava je, kako se navodi, podnijeta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Nikšiću zbog sumnje da su maloljetnici, u starosti od 15 i 17 godina, izvršili krivično djelo - uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Jedno djelo su, kako je saopšteno iz policije, izvršili u noći između 9. i 10. aprila.

"Djelo je izvršeno na način što su po prethodno postignutom dogovoru došli u ulicu Đura Salaja i upotrebom zapaljivog sredstva, odnosno molotoljevog koktela izazvali požar na vozilu marke "Citreon C4" nikšićkih registarskih oznaka., a vozilo je usled dejstva požara u potpunosti uništeno", dodali su.

Prema riječima policije, sumnja se da su drugo djelo izvršili 17. aprila tokom noći.

"Djelo jeizvršeno na način što su prethodno nabavili zapaljivu tečnost – benzin, potom došli u ulicu Vuka Mićunovića i polili benzinom vozilo marke "Audi A3", nikšićkih registarskih oznaka, a koje su potom zapalili. Na vozilu je tom prilikom nastupila veća materijalna šteta", rečeno je iz UP.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktiviranjem eksplozivnih naprava, izvršenih u proteklom periodu, u relativno kratkom vremenskom periodu, na osnovu operativno, taktičkih i policijsko, tužilačkih mjera i radnji u potpunosti rasvjetlili dva požara podmetnuta na dva vozila u odvojenim radnjama izvršilaca", kazali su iz UP.

Bonus video: