Raspisaće potjernicu za Tarićem

Za 10. jul odloženo suđenje optuženima za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića na Veruši

9026 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje osumnjičenih za ubistva na Veruši (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC
Privođenje osumnjičenih za ubistva na Veruši (arhiva), Foto: SAVO PRELEVIC

U Višem sudu u Podgorici juče je za 10. jul odloženo suđenje optuženima za ubistvo Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši 17. oktobra 2020. godine.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Vesna Kovačević rekla je da nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, zbog opravdanog odsustva dvojice branilaca okrivljenih.

Dodala je da je odlukom vanraspravnog vijeća Višeg suda, određeno da se okrivljenim Marku Zekiću i Branislavu Ivanoviću sudi u odsustvu.

Sutkinja je izdala naredbu za raspisivanje potjernice protiv Dragana Tarića, državljanina Republike Srbije, koji juče nije došao na glavni pretres.

Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv osmočlane kriminalne organizacije okrivljenog Marka Zekića, kao i Miomira Đukića, Dragana Biletića, Vasilija Đukića, Mirčete Mihailovića, Nenada Miličića, Gorana Milašinovića, Branislava Ivanovića i Dragana Tarića.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića.

Optužnicom je predstavljeno da su za teško ubistvo dvojice Podgoričana, umišljajno stvaranjem uslova i otklanjanjem prepreka pomogli Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić. Zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

“Nakon što su doznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću koji su se uputili ka Veruši”, piše u optužnici.

Bonus video: