Policajci našli pištolj, osoba im dala dozvolu za držanje i nošenje oružja, podnijeta krivična prijava

"U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom"

21114 pregleda 31 reakcija 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube

Šavnička policija pronašla je kod S.M. (23) pronašla pištolj, municiju i lovački nož i protiv njega je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije je saopšteno da su policijski službenici Regionlnog centra bezbjednosti "Zapad", Stanice policije Šavnik, sinoć, pola sata nakon ponoći, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik, u mjestu Vojnik, kontrolisali vozilo kojim je upravljao B.Đ. (23), a sa kojim se u vozilu nalazio S.M.

U saopštenju se dodaje da je pregledom osoba i vozila kod suvozača S.M pronađen pištolj marke Zastava Arms model M70A 9 mm Luger, sa okvirom i šest komada municije, kao i lovački nož.

"U vozilu je pronađena i kutija sa 31 komadom municije kalibra 9 mm", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da je S.M. tada predao policajcima dozvolu za držanje i nošenje oružja.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: