UP: Na tri lokacije u Nikšiću i Šavniku pronađeno i oduzeto četri komada oružja i 62 komada municije

Podnešene dvije krivične prijave

7623 pregleda 0 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Na tri lokacije u Nikšiću i Šavniku, pronađeno je i oduzeto četiri komada oružja i 62 komada municije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i Stanice policije Šavnik su, u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli četiri komada oružja u ilegalnom posjedu i municiju", piše u saopštenju UP.

U saopštenju se navodi da su pripadnici policije "postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršili pretrese objekata na dvije lokacije, u Nikšiću i Šavniku, koje koristi M.J. (53) iz Nikšića. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela pušku M-48, pušku nepoznate marke, pištolj CZ-M70, kao i 62 komada municije."

"Protiv M.J. su podnesene dvije krivične prijave zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, tužilaštvima u Nikšiću i Pljevljima", dodaje se.

"Osim toga, nikšićka policija je, po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.L. (47) iz Nikšića, kojom prilikom je pronašla i oduzela pušku nepoznate marke. Nadležni državni tužilac će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: