Nikšić: Pronađeno i oduzeto oružje i municija u ilegalnom posjedu

U saopštenju se dodaje da će oduzeto oružje po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću biti upućeno na vještačenje u Forenzički centar Uprave policije, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja

13073 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: niksic.me
Nikšić, Foto: niksic.me

Nikšićka policija pronašla je i oduzela pušku i pištolj marke „Crvena Zastava“, kao i 47 komada municije različite vrste i kalibra, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oduzeta puška i pištolj
Oduzeta puška i pištoljfoto: Uprava policije

"Nikšićka policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.M. (59) iz Nikšića, kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,65mm, lovačku pušku marke „Crvena zastava“ i 47 komada municije različite vrste i kalibra", navodi se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da će oduzeto oružje po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću biti upućeno na vještačenje u Forenzički centar Uprave policije, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

"Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, u okviru aktivnosti usmjerenih na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, prethodnih dana, prekršajno procesuirali 15 lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: