UP: Od osobe koja je prijetila smrću uredniku i zamjeniku urednika portala "Antena M" oduzeti pištolj i municija

Protiv Đ.T. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

13655 pregleda 5 komentar(a)
Oduzeti pištolj i municija, Foto: Uprava policije
Oduzeti pištolj i municija, Foto: Uprava policije

Uprava policije (UP) saopštila je danas da su od osobe koja je prijetila smrću uredniku i zamjeniku urednika portala "Antena M" oduzeti pištolj i municija.

Oni su dodali da su nikšićki policajci po saznanjima prikupljenim iz otvorenih izvora da je sa Fejsbuk profila pod imenom "Đorđije Tadić" upućena prijetnja smrću uredniku i zamjeniku urednika portala "Antena M" utvrdili da se radi o Đ.T. (62) iz Nikšića, nakon čega je izvršen pretres stana koji on koristi.

Iz UP su kazali da je pretresom stana pronađen i oduzet pištolj za koji je Đ.T. imao oružni list, kao i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu.

"Policijski službenici su preduzimajući mjere i radnje utvrdili da se radi o licu Đ.T. (62) iz Nikšića, nakon čega je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana koji koristi ovo lice. Pretresom je nikšićka policija pronašla i oduzela pištolj za koji je imenovani posjedovao oružni list i 115 komada municije različite vrste i kalibra – u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju UP.

Kako piše u saopštenju UP, "po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv Đ.T. je podnijeta krivčna prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je u dijelu upućenih prijetnji državni tužilac konstatovao da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti."

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom prijetnji "Anteni M".

U saopštenju se navodi da će službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeti mjere i prekršajno procesuirati tu osobu zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video: