Vulanoviću i Vučiniću određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata

Oni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje na plaži Ploče, 27. avgusta ove godine

16848 pregleda 43 reakcija 18 komentar(a)
Kupalište Ploče, Foto: Privatna arhiva
Kupalište Ploče, Foto: Privatna arhiva

Policajcima iz Kotora Slobodanu Vulanoviću i Marku Vučiniću određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Oni su nakon nekoliko dana bjekstva, uhapšeni juče popodne zbog sumnje da su počinili krivično djelo - nasilničko ponašanje na plaži Ploče, 27. avgusta ove godine.

"Postupajuži tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kotoru, nakon saslušanja, odredio je zadržavanje dvojici službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor (S.V. i M.V)", saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru.

U saopštenju se dodaje da su policajci uhapšeni po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru zbog osnovane sumnje da su učestvovali u grupi koja je, na plaži Ploče 27. avgusta, na štetu turskih državljana izvršila krivično djelo - nasilničko ponašanje.

"O samom događaju postupajući tužilac je obaviješten 31. avgusta 2023. godine,nakon čega je preduzeo brojne mjere i radnje na otkrivanju učinilaca navedenog krivičnog djela iz kojih je proistekla osnovana sumnja da da je gupa od pet lica ( I.J., O.S.,M.V.,S.V. i M.V.), od kojih su dvojica policijski službenici, izvršila krivično djelo - nasilničko ponašanje. Dvojici osumnjičenih (I.J. i M.V.) ranije je na predlog postupajućeg državnog tužioca određen pritvor, dok se O.S. nalazi u bjekstvu”, navodi se u saopštenju ODT.

Kako je sinoć saopšteno iz Uprave policije, Vulanović i Vučinić uhapšeni su u prostorijama Osnovnog suda u Kotoru po naređenju v.d. direktora Uprave policije Nikole Terzića.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je ranije pritvor svoj petorici osumnjičenih za nasilničko ponašanje na plaži Ploče, za koje se vjeruje da su 27. avgusta, pretukli dvojicu turskih državljana Jasina i Emira Čičeka, ali i šamarali još dvojicu njihovih rođaka.

Iako su danima bili u bjekstvu, rješenje o pritvoru donijeto je za dvojicu službenika kotorske policije, za kojima je Uprava policije po nalogu tužioca Siniše Milića, bila raspisala nacionalnu potragu.

Pritvor je određen i osumnjičenom Ognjenu Škuletiću ali i Milošu Vuloviću i Ivanu Juriševiću, za koje se vjeruje da su, kao neformalno obezbjeđenje ugostiteljskog objekta na plaži Ploče, pretukli grupu stranaca.

Bonus video: