Suđenje za prebijanje Radusinovića: Branioci dijela okrivljenih traže da se izuzmu zapisnici o prepoznavanju

Pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici, Dragom Ćetkovićem, osim zapisnika o prepoznavanju, sprovodeni su brojni dokazi, izvršen je uvid u video nadzor iz jednog lokala i kamere koja snima ulicu nadomak igraonice, saslušan je svjedok Nemanja Kažić i urađeno je psihijatrijsko vještačenje prvookrivljenog Lazara Radulovića

19344 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Osnovni sud, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Osnovni sud, Foto: Luka Zeković

Branioci dijela okrivljenih za prebijanje Davida Radusinovića, advokati Maja Zeković i Dušan Jovović, tražili su da se iz spisa tog predmeta izuzmu zapisnici o prepoznavanju, jer kako tvrde, nije učinjeno u skladu sa imperativnim odredbama Zakona o krivičnom postupku.

"Koja nalažu da lica na prepoznavanju moraju biti sličnih fizičkih karakteristika, pri čemu je starosna dob neupitna. U konkretnom slučaju, na zapisniku o prepoznavanju uz okrivljenog Obrena Kovačevića, starosti 18 godina, postavljena su lica što se tiče fizičkih karakteristika dvojica ćelava, niži od njega, a što se tiče starosne dobi, maltene dvostruko stariji od okrivljenog", kazala je Zeković.

I Jovović je iznio slične primjedbe.

Oni su to kazali jutros, u nastavku suđenja petorici optuženih za nasilje nad dvadesetogodišnjakom - Lazaru Raduloviću (19), Matiji Vlahoviću (19), Aleksi Grgoviću (20), Obrenu Kovačeviću (20) i Petru Božoviću. Terete ih i za prebijanje M.P.

Pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici, Dragom Ćetkovićem, osim zapisnika o prepoznavanju, sprovodeni su brojni dokazi, izvršen je uvid u video nadzor iz jednog lokala i kamere koja snima ulicu nadomak igraonice, saslušan je svjedok Nemanja Kažić i urađeno je psihijatrijsko vještačenje prvookrivljenog Radulovića.

Kažić je kazao da je Kovačević u kritičnom periodu sa njim igrao video-igrice, kao i Matija kom ne zna prezime.

"Tog dana nalazio sam se sa svojim drugom Slobodanom Todorovićem u igraonici, u intervalu od nekih 20 do 23. Igrao sam igirice na kompjuteru. Prilikom završetka, kada sam izašao, nisam zatekao nikog od okrivljenih, samo sam vidio tragove krivi", rekao je on.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Nađe Martinović, kazao je da je izlazio jednom vani, ali ne i okrivljeni, kao i da je kući otišao prvi, oko 22.50 h.

Ona je prigovorila njegovom iskazu, ističući da smatra da je smišljen sa ciljem olakšavanja krivično-pravnog položaja okrivljenih.

Grupa tinejdžera nasilnika odgovara za brutalni prebijanje dvadesetogodišnjaka, 5. marta u Podgorici. Okrivljeni nijesu priznali da su te noći, predvođeni Radulovićem, prišli Radusinoviću, pitali ga da li na sebi nosi majicu sa obilježjima fudbalskog kluba "Crvena zvezda", a onda i pretukli.

Radusinović je udarce počeo da dobija jer je odbio da skine majcu - udarali su ga i palicama.

Nakon što je izgubio svijest, iscijepali su majicu koju je nosio na sebi i pobjegli.

Suđenje se nastavlja 13. oktobra.

Bonus video: