Ministarstvo prosvjete: Škola da izrekne vaspitne mjere učesnicima incidenta u Bijelom Polju

"Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda", navodi se u saopštenju

13080 pregleda 2 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete (MP) je saopštilo, povodom incidenta koji se jutros oko devet sati dogodio u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, da je Uprava škole, obavijestila policiju i da su ustanovljeni počinioci prekršaja.

"Paralelno sa procesuiranjem pred ogranima reda, Ministarstvo prosvjete je sugerisalo Upravi škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta", dodaje se u saopštenju MP.

Prema podacima koje smo dobili od Uprave škole, kako su kazali iz Ministarstva prosvjete, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole - Gimnazija i SEEŠ, u kojem se, navodi se, pojavilo vozilo marke Nisan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole.

"Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi", saopšteno je iz ministarstva.

Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je, kako se navodi u saopštenju, došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda.

"U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Bonus video: