Uhapšen srednjoškolac osumnjičen da je gasni pištolj uperio u više osoba u dvorištu bjelopoljske srednje škole

Tžiteljka saslušala osumnjičenog Aldina Strikovića (18) i svjedoka - oštećenog Stefana Bubanju (18)

30013 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Screenshot/Facebook/JU Srednja elektro - ekonomska škola - Bijelo Polje
Foto: Screenshot/Facebook/JU Srednja elektro - ekonomska škola - Bijelo Polje

Bjelopoljska policija uhapsila je Aldina Strikovića (18)

Kako je saopšteno iz Uprave policije jutros je pomoćnik direktora JU Srednje elektro - ekonomske škole u Bijelom Polju prijavio da je učenik Striković potegao pištolj na drugog učenika škole, Stefana Bubanja (18) nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

Iz Uprave policije je saopšteno da su Bubanju konstatovane lake tjelesne povrede.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva ranije je saopšteno da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv učenika srednje škole u Bijelom Polju Aldina Strikovića (18) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu više osoba.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je Striković, maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, uperio svadbarski pištolj u drugog učenika Stefana Bubanju (18). Kako "Vijesti" saznaju nezvanično iz Uprave policije, Striković je jutros vozeći auto retrovizorom zakačio Bubanju nakon čega je došlo do sukoba i potezanja pištolja. Prema istim saznanjima Striković je nakon događaja pobjegao i bacio pištolj.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju saopšteno je da je formiran predmet povodom događaja.

"Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je učenik A.S. u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole, nakon kraće raspravke, nasrnuo na učenika S.B., kada su ih drugi učenici razdvojili da ne bi došlo do fizičkog kontakta, da bi zatim otišao do svog vozila parkiranog u krugu škole, iz istog uzeo gasni pištolj marke “Blow”, repertirao ga u pravcu više lica i mahao njime, kojom prilikom im je uputio riječi prijetnje, što je kod prisutnih izazvalo osjećaj ugroženosti i straha, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaje se da je u toku postupak izviđaja i da je postupajuća tužiteljka saslušala Strikovića i svjedoka - oštećenog Bubanju.

"Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, saslušaće se i drugi svjedoci – oštećeni, kao i prikupiti drugi dokazi, nakon čega se donijeti odluka o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju.

Bonus video: