Uhapšen službenik UIKS-a, zatečen sa službenim pištoljem ispred kazina

Uhapšeni je, nakon privoda nadležnom državnom tužiocu, pušten da se brani sa slobode. Na teret mu se stavlja krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

27368 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tivatska policija uhapsila je službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) M.R. (33), nakon što je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više naoružanih osoba.

"Sinoć pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da su naoružani. Pripadnici tivatske policije su odmah izašli na lice mjesta, a prijavljene osobe su zatečene ispred kazina 'Salon Prive'. Policija je legitimisala osam lica, od kojih se njih pet predstavilo kao službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Pregledom lica, kod M.R. je pronađen pištolj sa okvirom i devet komada municije, kao i službena legitimacija UIKS-a. Isti se izjasnio da je riječ o službenom pištolju koji mu je dat na lično zaduženje, te da se ne nalazi na dužnosti", saopštila je Uprava policije.

Kazali su da su sve zatečene osobe pozvane da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obavještenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službeno vozilo, koje je M.R. takođe imao na zaduženju, nije oduzeto, već je po nalogu tužioca trasportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjednosti Tivat", dodaju iz policije.

Nakon privoda nadležnom državnom tužiocu, M.R. je pušten da se brani sa slobode.

"Pripadnici policije preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju eventualnog procesuiranja i drugih lica, kao i na utvrđivanju eventualnog postojanja nekog drugog krivično djela ili prekršaja, a u koordinaciji sa postupajućim tužiocem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: