Odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je prvog decembra, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu

8292 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Boris Pejovic
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud, Foto: Boris Pejovic

U Višem sudu u Podgorici danas je za 31. januar naredne godine odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Miodraga Migija Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić.

Razlog odlaganja ročišta je to što advokati odbrane nemaju kopirane spise predmeta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je prvog decembra, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kilograma opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

SDT je takođe sudu predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku "Vijesti", oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić 21. maja 2018. godine i krijumčarenje opojne droge marihuane u količini od 554 kilograma iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

Bonus video: