Rožaje: Uhapšene četiri osobe, oduzeto skoro 3.000 šteka cigareta

"Izvršeni su pretresi stanova na pet lokacija, kao i pretres jednog teretnog motornog vozila, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje i krivičnih djela nedozvoljena trgovina"

28189 pregleda 17 komentar(a)
Rožaje, Foto: Jadranka Ćetković
Rožaje, Foto: Jadranka Ćetković

U jutrošnjoj akciji "Izvor" u Rožajama uhapšene su četiri osobe, a oduzeto je skoro 3.000 šteka cigareta, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su Ernad Murić (35), Edin Murić (33), Muamer Mujević (29) i Enis Kajević (47), svi iz Rožaja, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u produženom trajanju i oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Iz Uprave policije su naveli da su službenici Sektora za borbu kriminala (SBPK), Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, sproveli akciju kodnog naziva "Izvor" i druge operativno taktičke mjere i radnje koje su vezane za suzbijanje i otkrivanje krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem akciznih roba i prekograničnog kriminala na području Rožaja, koja je rezultirala razbijanjem lanca krijumčara.

Iz te institucije zvanično su potvrdili informacije koje su "Vijesti" jutros objavile o akciji u Rožajama.

"Izvršeni su pretresi stanova na pet lokacija, kao i pretres jednog teretnog motornog vozila, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje i krivičnih djela nedozvoljena trgovina. Pronađena su sredstva za komunikaciju - radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten za prevoz krijumčarenih cigareta", piše u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je u sklopu ovog predmeta, kodnog naziva "Izvor", podnijeto osam krivičnih prijava protiv 16 osoba koje se sumnjiče za krivična djela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina, a kojom prilikom je oduzeto 2.895 šteka cigareta u vrijednosti oko 70.000 eura, kao i druga akcizna roba u vrijednosti od oko 5.000 eura.

"Vijesti" su jutros objavile da se u Rožajama sprovodi akcija suzbijanja krijumčarenja cigareta, a da pripadnici SBPK pretresaju više objekata koji su u vlasništvu osumnjičenih za šverc duvanskih proizvoda.

Bonus video: