Šaranović o hapšenju policijskog inspektora: Korupcija i mafijaško ponašanje neće proći

"Kao ministar unutrašnjih poslova, stojim čvrsto na principu nulte tolerancije prema korupciji i neetičkom ponašanju"

19535 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Slučaj hapšenja policijskog inspektora u Rožajama jasno oslikava našu odlučnost i stav u borbi protiv korupcije unutar policijskih redova, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Poruka koju šaljemo svim službenicima Uprave policije je jasna: korupcija i mafijaško ponašanje neće proći. Neće biti tolerancije za one koji narušavaju integritet naše policijske organizacije i koji urušavaju temelje pravne države", navodi se u saopštenju.

Šaranović je kazao da ovaj događaj nije samo pitanje pojedinačne odgovornosti, već pitanje očuvanja integriteta institucije i povjerenja građana u policiju.

"Kao ministar unutrašnjih poslova, stojim čvrsto na principu nulte tolerancije prema korupciji i neetičkom ponašanju. Zato ćemo nastaviti s intenzivnim aktivnostima na suzbijanju korupcije i drugih kriminalnih aktivnosti", dodao je on.

Istakao je da Uprava policije mora biti primjer integriteta i profesionalizma, i, kako kaže, neće dozvoliti da nekoliko pojedinaca i grupe lica naruše ugled i trud mnogih poštenih policajaca koji svakodnevno služe svojoj zemlji.

"Naša misija je jasna: izgraditi stabilnije i sigurnije društvo za sve građane Crne Gore. Ovo uhapšenje je samo jedan korak na tom putu, ali bitan korak u izgradnji jače i pravednije Crne Gore. Hvala svim poštenim službenicima koji svakodnevno rade na očuvanju reda i mira u našoj zemlji i hvala Sektoru za borbu protiv kriminala na svakodnevnoj odlučnosti. Vaš rad i posvećenost su temelji na kojima gradimo bolje društvo", zaključio je Šaranović.

Bonus video: