Komisija utvrdila: Iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradena dva pištolja

Vijesti su imale uvid u dopis predsjednika Višeg suda Borisa Savica u kojem obavještava 21. januara predsjednicu vijeća sudiju Nadu Rabrenović

71292 pregleda 50 reakcija 46 komentar(a)
Obijeni depo Višeg suda, Foto: gov.me/R.Koprivica
Obijeni depo Višeg suda, Foto: gov.me/R.Koprivica

U predmetu protiv okrivljenog Janka Vukadinovica, komisija za popis depoa Višeg suda u Podgorici, utvrdila je da su ukradena dva pištolja u obijanju depoa.

Vijesti su imale uvid u dopis predsjednika Višeg suda Borisa Savica u kojem obavještava 21. januara predsjednicu vijeća sudiju Nadu Rabrenović.

Utvrđeno je da nedostaju pištolji "Valter" i "Glok" koji su se u arhivi depoa nalazili od 12. jula 2022. godine.

Za danas je zakazan nastavak suđenja.

Na glavnom pretresu idržanom 12. oktobra prošle godine u Višem sudu u Podgorici advokat Damir Lekić kazao je u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da su iz depoa suda, ukradena dva pištolja iz ovog predmeta.

Na ročištu održanom 15. decembra prošle godine, predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenović, nije potvrdila da li su ukradena dva pištolja koji su dokaz u sudskom predmetu protiv okrivljenih Janka Vukadinovića, Radovana Stanišića, Momčila Milića, Almire Mujahodžić i Vladana Mijuškovića, optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da su Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godiune, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Djelovanje kriminalne organizacije je planirano na neodređeno vrijeme.

Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog djela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanović i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično djelo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Bonus video: