Uprava carina: Oduzeta neprijavljena odjeća i obuća vrijedna oko 14.700 eura, zadržan vozač kamiona

"Neprijavljeni tekstil (odjeća, među kojom je bila i obuća), pronađen je prilikom detaljne kontrole teretnog vozila srbijanskih registarskih oznaka, nakon ulaska u Crnu Goru"

16244 pregleda 8 komentar(a)
Granični prelaz Dračenovac (Ilustracija), Foto: Tufik Softić
Granični prelaz Dračenovac (Ilustracija), Foto: Tufik Softić

Službenici Uprave carina, su u saradnji sa graničnom policijom, spriječili krijumčarenje preko 2.338 komada neprijavljene odjeće i obuće, saopšđteno je iz Uprave carina.

"Neprijavljeni tekstil (odjeća, među kojom je bila i obuća), pronađen je prilikom detaljne kontrole teretnog vozila srbijanskih registarskih oznaka, nakon ulaska u Crnu Goru. Kamion je ciljanom kontrolom prvenstveno zaustavljen na graničnom prelazu Dračenovac. Od graničnog prelaza, uz zajednicku pratnju carine i policije, roba je dopremljena do carinske ispostave u Rožajama gdje je izvršen detaljan pregled. Pregledom je utvrđeno da nije prijavljena veća količina tekstilne robe, procijenjene vrijednosti oko 14.700 eura", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave carina su dodali da je u ovom slučaju izrečena zaštitna mjera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Navode da je o svim okolnostima obaviješten nadležni tužilac, a da je vozač kamiona priveden i saslušan, i do daljnjeg zadržan.

"Ovo sprečavanje krijumčarenja tekstila, je samo jedna u nizu svakodnevnih aktivnosti koje zajedničkim i koordinisanim radom sprovode carina i policija", saopštili su iz Uprave carina.

Bonus video: