UP: Spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, osumnjičeni bio u Crnoj Gori sa lažnim dokumentima

Državljanin Srbije, navijač Partizana i povratnik u vršenju krivičnih djela, u međuvremenu uhapšen u Austriji. Policija istražuje ko mu je pružao logističku podršku prilikom dolaska u Crnu Goru i boravka u Nikšiću

36300 pregleda 77 reakcija 19 komentar(a)
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije

Uprava policije je saopštila da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali državljanina Srbije Slobodana Bojovića (31) iz Beograda kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.

U januaru je, kako navode, pretresen stan i druge prostorije na jednoj lokaciji u Nikšiću, kada je pronađen pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Slovenije na ime D.J, rođen 1991. godine.

"U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka. U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se", saopštila je policija.

Upravo u tom stanu, je kako su kazali, pronađen pištolj sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio.

"Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o licu koje je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navijača Partizana 'Vandal Boys' i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda", dodaje policija.

Kazali su kako se sumnja da je, prema obavještajnim podacima, aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, "gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica", koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića.

Na osnovu preduzetih aktivnosti, službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv Bojovića, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.

U međuvremenu je uhapšen u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministartsva pravde Crne Gore, Srbije i Austrije.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: