Suđenje Ramoviću za ubistvo Murića odloženo zbog odsustva člana vijeća

U optužnici se navodi da je Edmir Ramović iz bezobzirne osvete ubio sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića

5570 pregleda 1 komentar(a)
Jedno od prethodnih privođenja Edmira Ramovića, Foto: Jadrankla Ćetković
Jedno od prethodnih privođenja Edmira Ramovića, Foto: Jadrankla Ćetković

Suđenje Edmiru Ramoviću (22) iz Rožaja zbog ubistva Semira Murića, u decembru 2021. odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju, zbog odsustva člana vijeća, sudije Milana Rajkovića.

Kako je kazao sudija Ivan Adamović ročište je odloženo jer se sudija Rajković nalazi na bolovanju.

Pored Elsana Ramovića za učestvovanje u tuči odgovaraju i Salko (51) i Ernes Ramović, dok Sabro Ramović (55) odgovara zbog nedozvoljenog držanja oružja.

U optužnici se navodi da je Edmir Ramović iz bezobzirne osvete ubio sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića.

Rožajac se tereti da je 21. decembra 2021. godine, ispred zgrade Osnovnog suda u Rožajama, iz bezobzirne osvete, lišio života oštećenog Murića.

Objašnjava se da se svetio zbog događaja od 6. oktobra 2020. godine, u kojem su, kako piše, sada pokojni Murić i više čanova njegove porodice, nanijeli teške i lake tjelesne povrede bliskim članovima porodice okrivljenog, zbog kojeg je u Osnovnom sudu u Rožajama pokrenut krivični postupak.

"Na način što je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja - pištolja marke ‘VZOR’, tip 50 kal. 7.65 mm, ispalio dva projektila, koji su pogodili oštećenog u predjelu grudi, kojom prilikom je ostećeni zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo, nakon čega je pokušao da liši života službeno lice pri vršenju službene dužnosti policijskog službenika oštećenog Refika Dedeić, na način što je iz istog oružja u njegovom pravcu ispalio jedan projektil, koji ga je pogodio u predjelu koljena, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede", navodi se u optužnici.

Bonus video: