Rožajcu 31 dan zatvora: Ukrao teretno vozilo, pa vozio sa više od dva promila alkohola u krvi

Iz Uprave polcije su rekli da je sa događajem upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, koji se izjasnio da se u radnjama E.A. stiču elementi krivičnog djela oduzimanje vozila, zbog čega je protiv njega podnijeta i krivična prijava

22592 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

E.A. (39) iz Rožaja osuđen je na 31 dan zatvora jer je ukrao vozilo jednog preduzeća i vozio sa više od dva promila alkohola u krvi.

Njega je kako je saopšteno iz Uprave policije uhapsila beranska policija u mjestu Pešca.

"Naime, rožajskoj policiji je lice zaposleno kao vozač u jednom privrednom subjektu, prijavilo da je teretno motorno vozilo koje koristi, a u vlasništvu je pomenutog privrednog subjekta, otuđeno od strane njemu nepoznatog lica. Predmetno vozilo je ovo lice parkiralo i ostavilo otključano ispred pomenute firme, sa ključem u bravi", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je rožajska policija nakon saznanja da je vozilo napustilo teritoriju Rožaja, i da ga je E.A. ukrao, o tome obavijestila kolege iz Berana.

"U mjestu Pešca beranska policija je locirala ovo vozilo istoga dana, zaustavila i kontrolisala lice koje je upravljalo vozilom – E.A. (39) iz Rožaja. On je i alkotestiran, te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 g/kg. Lišen je slobode i uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje koji je za ovo lice izrekao kaznu zatvora u trajanju od 31 dan", piše u saopštenju.

Iz Uprave polcije su rekli da je sa događajem upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, koji se izjasnio da se u radnjama E.A. stiču elementi krivičnog djela oduzimanje vozila, zbog čega je protiv njega podnijeta i krivična prijava.

"Predmetno vozilo je vraćeno vlasniku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: