Tužioci i dalje saslušavaju svjedoke u predmetu protiv osumnjičenog za silovanje i zlostavljanje bivše supruge

Više državno tužilaštvo u Podgorici još nije donijelo odluku

12676 pregleda 24 reakcija 2 komentar(a)
Batine dobijala jer “pogrešno” sjedi (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Batine dobijala jer “pogrešno” sjedi (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Više državno tužilaštvo u Podgorici još nije donijelo odluku u predmetu formiranom protiv E. Š. (32) osumnjičenog zbog silovanja i zlostavljanja bivše supruge, ali su saslušali više svjedoka.

To je Vijestima odgovorila rukovoditeljka VDT Podgorica Lepa Medenica.

Tridesetdvogodišnjak je uhapšen 6. aprila u Podgorici, a terete ga da je silovao i u više navrata brutalno tukao ženu.

Slobode je lišen nakon što ga je ona prijavila, a to je učinila pošto joj je, tvrdi, poslije silovanja i batina, zaprijetio ubistvom.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv okrivljenog E. Š., zbog krivičnog djela silovanje i krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, koji predmet se nalazi u fazi istrage, tokom koje je u svojstvu svjedoka saslušano više lica, dok je u daljem toku istrage planirano saslušanje u svojstvu svjedoka još nekih lica. Takođe, nakon dostavljanja medicinske dokumentacije, donijet će se naredba za medicinsko vještačenje, a po potrebi će se sprovesti i druga vještačenja, sve u cilju donošenja odluke u predmetu”, odgovorila je Medenica.

Tridesetvogodišnjaku je određen pritvor do 30 dana, a njegova žrtva saopštila je da strahuje što će se dogoditi ukoliko ga puste da se sa slobode brani optužbi.

Ona je pred tužiocem podrobno pričala o paklu koji je prošla od aprila 2023. do kraja februara ove godine.

Objasnila je da je batine, kako tvrdi, dobijala jer “pogrešno” sjedi, ne gleda u pod kada prolaze ulicom, ako ode na posao bez njegove dozvole.

“U njegovoj kući u ******** tukao me je i šamarao. Od udaraca mi je pukla usna. Držao mi je pištolj na glavi, a onda i nož pod grlom. Sve to mogli su da čuju njegovi ukućani. Potom me zaključao u sobu kako ne bih mogla da ga prijavim, niti da pođem na pregled. U večernjim časovima tražila sam da me odveze kod drugarice u ****** ****, što je i učinio. Međutim, nekoliko puta zaustavljao je automobil i tukao me, čupao za kosu. U kakvom stanju me dovezao do prijateljice, može ona da posvjedoči”, ispričala je ta žena tužiocu o batinama koje je dobila dok je bila vjerena sa sada osumnjičenim.

Takva svjedočenja ređala su se u njenoj izjavi, a među njima je i ispovijest o batinama koje je dobila dvadesetak dana nakon što je sa tridesetdvogodišnjakom stupila u šerijatski brak.

Tada joj je slomio zub, a fotografije povreda koje je napravila i u koje su “Vijesti” imale uvid, zastrašujuće su.

Postupajući po njenoj prijavi, tužioci su naložili da se E. Š. sasluša, a potom i liši slobode.

Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje, u sticaju sa krivičnim djelom nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“Vijesti” saznaju da je E. Š. na saslušanju negirao krivicu.

Nije priznao da je tukao, niti da je protiv njene volje prinudio na intimne odnose, i to nakon što je odlučila da prekine bračnu zajednicu sa njim.

Pošto je uhapšen, a potom i sproveden u Istražni zatvor, njegova rodbina počela je da vrijeđa oštećenu. To su činili dominantno komentarišući tekst Vijesti o hapšenju E. Š. što je ona i prijavila.

Zbog svega što se dešava, ona je Vijestima kazala da strahuje za svoj i život članova svoje porodice.

Bonus video: