Kneževiću potvrđen pritvor

Predsjednik vanraspravnog vijeća je sudija Vesna Kovačević, potvrdila je "Vijestima" Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda

150451 pregleda 158 reakcija 103 komentar(a)
Duško Knežević nakon saslušanja u zgradi Višeg suda, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević nakon saslušanja u zgradi Višeg suda, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2024. 23:31h

Okrivljenom Dušku Kneževiću večeras je vanraspravno vijeće kojim je predsjedavala sudija Vesna Kovačević potvrdilo pritvor, koji mu je ranije određen.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Advokat Zdravko Đukanović, branilac Kneževića, je kazao da će odbrana uložiti žalbu na rješenje o pritvoru.

Đukanović je ponovio da je progon Duška Kneževića počeo od trenutka kada je biznismen odbio predlog Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da vozač Atlas grupe kaže da je prao novac za Demokratski front.

Knežević je oko 19.30 časova sproveden krivičnom vijeću u podgoričkom Višem sudu.

Knežević je danas izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru, a u 13.46 časova je uz velike mjere bezbjednosti doveden u zgradu Višeg suda u Podgorici.

Protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju. Njegov branilac ranije danas je kazao "Vijestima" da će Knežević negirati sve optužbe koje su podignute protiv njega koje su bile osnov za ekstradiciju.

Đukanović je kazao i da će odbrana sigurno ponuditi jemstvo ukoliko Viši sud odredi pritvor, ali da će o tome večeras razgovarati sa Kneževićem.

Bonus video: