Milović: Knežević može postati svjedok saradnik ako institucije tako procijene

Milović je istakao da se današnje izručenje Kneževića dogodilo jer Velika Britanija posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije, a Crna Gora je pokazala visok stepen kooperativnosti

8138 pregleda 54 reakcija 7 komentar(a)
Andrej Milović, Foto: Boris Pejović
Andrej Milović, Foto: Boris Pejović

Ministar pravde Andrej Milović kazao je da je na tužilaštvu da procijeni da li će Duško Knežević postati svjedok saradnik.

"Ukoliko sud procijeni da on ima određene dokaze vjerujem da može postati", kazao je Milović za TVCG.

Ministar pravde je rekao da ima potpuno povjerenje u institucije i njihovu procjenu. Milović je istakao da se današnje izručenje Kneževića dogodilo jer Velika Britanija posjeduje dovoljan stepen povjerenja u crnogorske institucije, a Crna Gora je pokazala visok stepen kooperativnosti.

"Ovim je Ujedinjeno Kraljevstvo posvjedočilo da Crna Gora ispunjava svoje obaveze kako prema Evropskoj uniji tako i međunarodnim partnerima", kazao je Milović.

Knežević je danas izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru, a od 19.30 je počelo njegovo saslušanje kod istražnog sudije u podgoričkom Višem sudu. Protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Njegov branilac, advokat Zdravko Đukanović ranije danas je kazao "Vijestima" da će Knežević negirati sve optužbe koje su podignute protiv njega koje su bile osnov za ekstradiciju.

Đukanović je kazao i da će odbrana sigurno ponuditi jemstvo ukoliko Viši sud odredi pritvor, ali da će o tome večeras razgovarati sa Kneževićem.

Bonus video: