Apelacioni sud: Nismo odlučivali o žalbi protiv rješenja o prihvatanju jemstva Mijajlovića

Rješenje o prihvatanju jemstva za ovog okrivljenog donijeto je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici

3506 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Apelacioni sud saopštio je da nije odlučivao o žalbi protiv rješenja Višeg suda kojim je prihvaćeno jemstvo za Aleksandra Mijajlovića.

To se, kazali su, navodi u tekstu "Briga ih za milione, ako misle da bježe: Sud različito o garancijama za puštanje na slobodu Mijajlovića i Lazovića".

"Rješenje o prihvatanju jemstva za ovog okrivljenog donijeto je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, a odluku po žalbi SDT-a donijelo je vijeće Višeg suda u Podgorici koje je nadležno za odlučivanje po žalbi u skladu sa članom 24 stav 7 Zakonika o krivičnom postupku", rekli su iz Apelacionog suda.

Kako su kazali, Apelacioni sud je odlučivao o žalbi na rješenje Višeg suda u Podgorici Ks.br.3/23 od 27.03.2024. godine kojim je odbijen kao neosnovan predlog branioca optuženog Petra Lazovića za ukidanje pritvora, uz davanje jemstva i rješenjem Kvsž.br.112/24 od 18.04.2024.godine odbio žalbu izjavljenu protiv tog rješenja kao neosnovanu.

"O svojoj odluci Apelacioni sud je dao saopštenje istog dana kada je odluka donijeta i ovo saopštenje dostupno je na sajtu Apelacionog suda. Apelacioni sud još jednom koristi priliku da pozove sve medijske aktere na saradnju, te ih u tom cilju poziva da se uvijek, radi provjere informacija u posjedu ovog suda, istom obrate, jer je objektivno i istinito informisanje o predmetima od posebnog interesovanja javnosti zajednički cilj kojem treba podjednako da teže i Apelacioni sud Crne Gore i mediji".


 

 

 

Bonus video: