UIKS: Katnić iskoristio pravo na jednu vanrednu posjetu tokom maja

Postupajuci i odgovorni službenik Istraznog zatvora nije mogao dozvoliti drugu po odobrenju vanrednu posjetu istom pritvorenom, kazali su iz UIKS-a

22306 pregleda 16 komentar(a)
Istražni zatvor (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Istražni zatvor (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Pritvoreni bivši specijalni državni tužilac Milivoje Katnić je ovog mjeseca već iskoristio pravo na jednu vanrednu posjetu mjesečno, koja je propisana Pravilnikom o bližem načinu izvršenja pritvora, kazali su "Vijestima" iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Centar za monitoring i istraživanje ranije je saopštio da njihovom predstavniku danas nije dozvoljeno da posjeti Katnića, iako je imao odobrenje od predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

"Pravilnik o blizem načinu izvršenje pritvora propisano je da pritovreno lice može ostvariti jednu vanrednu posjetu tokom mjeseca. Kako je u konkretnom slučaju pritvoreno lice već u toku ovog mjeseca ostvario pravo na jednu posjetu u ovom mjesecu, to u konkretnom slučaju postupajući i odgovorni službenik Uiks-Istražnog zatvora, nije mogao dozvoliti drugu po odobrenju vanrednu posjetu istom pritvorenom licu", odgovorili su "Vijestima" iz UIKS-a.

Kazali su da će Istražni zatvor obavijestiti Viši sud radi daljih instrukcija u konkretnom slučaju.

"Napominjemo da se redovne posjete i posjete advokata ostvaruju uredno", zaključili su iz UIKS-a.

Bonus video: