Vozio sa preko dva promila alkohola u krvi, u vozilu pronađen karabin

U saopštenju se navodi da je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

6381 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila vozača koji je u mjestu Klikovače u blizini Danilovgrada upravljao vozilom sa preko dva promila alkohola u krvi, a pretresom njegovog vozila pronađen je karabin, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad, su u mjestu Klikovače, kontrolisali vozilo i vozača koji je upravljao njime, I.R. (36). Pregledom vozila pronađeno je vatreno oružje – puška karabin.

Osim toga, ovo je lice alkotestirano i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncnetraciji od 2,15 g/kg", stoji u saopštenju policije.

U saopštenju se navodi da je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"I.R. je po nalogu postušajućeg tužioca lišen slobode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: