SDT podnijelo optužnicu protiv navodnih članova kavačkog klana: Osumnjičeni da su ubili Lainovića da ne progovori

Specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić saopštio je da je sud naredio raspisivanje potjernice za četvoricom optuženih

33276 pregleda 34 reakcija 15 komentar(a)
Radoje Žuti Živković, Foto: Skaj/Vijesti
Radoje Žuti Živković, Foto: Skaj/Vijesti

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu protiv navodnih članova kavačkog klana Radoja Živkovića zvanog Žuti, Ratka Živkovića zvanog Zemo, Milana Vujotića i Zdravka Perunovića zbog sumnje da su ubili pripadnika svoje kriminalne organizacije Ljubomira Lainovića kako ne bi policajcima otkrio šta je radio za taj klan ako ga uhapse.

Specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić saopštio je da je sud naredio raspisivanje potjernice za četvoricom optuženih.

Objasnio je da dvojica Živkovića, Perunovića i Vujotića terete za stvaranjae kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvršilaštvu.

Radonjić
Radonjićfoto: Boris Pejović

"Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo", saopštio je Radonjić.

Nikšićanina Radoja Živkovića optužuju da je potom odlučio da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Ljubomir Lainović...

"Jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela, pa je okrivljeni R.Ž., dovezao oštećenog u šumu, na području sela G., opština D., lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja, gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000,00 eura", poručio je Radonjić.

Perunovića terete da je ispalio hice u Lainovića nakon što ga je Ratko Živković namamio u šumu obećavajući mu da će tu uvježbavati pucanje.

Lainovića su pojedini mediji povezivali sa ubistvom jednog od vođa škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

Bonus video: