V.d. direktora policije ne govori istinu

Odgovor novinarke na reagovanje Aleksandra Radovića

23421 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Poligraf da utvrdi ko govori istinu (ilustracija, arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC
Poligraf da utvrdi ko govori istinu (ilustracija, arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović ne govori istinu u svom reagovanju na tekst od petka 31. maja - “Šćepanoviću novi mandat, Radović planirao drugog”.

U dopisu, v. d. šefa policije tvrdi da nisu tačni navodi iz teksta, te da je on predložio ministru unutrašnjih poslova da “na period od najduže šest mjeseci” produži v. d. mandat svom pomoćniku za Sektor borbe protiv kriminala.

G. Radović je naveo da nisu tačni ni navodi da je želio da mijenja i ostale pomoćnike jer im v. d. mandati ističu u septembru, pa o tome navodno “nije bilo riječi”.

Pouzdane informacije “Vijesti” od učesnika razgovora sa Radovićem, od šest izvora iz vrha Uprave policije i MUP-a, govore da Radović zaobilazi istinu i pokušava da obmanjuje najbliže saradnike, ali i javnost.

“Vijesti” znaju s kim je razgovarao, kome je sve rekao da želi da “u paketu” promijeni sva četiri pomoćnika, kod kojih se sve starješina raspitivao o njihovim službenicima, ko mu je saopštio da nema legitimitet da sprovede ovako drastične kadrovske izmjene, jer je i sam vršilac dužnosti, pa je odustao, ko mu je rekao da će g. Šćepanoviću biti produžen mandat, predložio ga on ili ne.

Pitamo g. Radovića, zašto je od petka ujutro, kada je tekst objavljen u novinama, ili barem od podne, kada je objavljen na portalu, čekao do 22 sata da pošalje reagovanje? Mi znamo.

A ako g. Radović i dalje tvrdi da on govori istinu a “Vijesti” ne, slobodno može da nas pozove da se testiramo na poligrafu na sve ove okolnosti, ali pod uslovom da se testira i on. Razumjećemo ako mu predstavlja problem to što je na njemu barem jednom pao...

Bonus video: