Knežević: Skaj komunikacija između Mrkića i Vasovića je vrh ledenog brijega kriminalizacije izborne pobjede 30. avgusta

"Neka čitava Crna Gora vidi u šta se pretvorila izborna pobjeda od 30. avgusta, u nekakve vampire sa stomakom, korumpirane policijske funkcionere, lažne diplomate, stvarne kriminalce, sprdanje sa crkvom i pravoslavljem, a sve zbog vrhunskog cilja- šverca cigareta", poručio je lider DNP-a

21136 pregleda 42 reakcija 41 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Objava Skaj komunikacije između odbjeglog optuženika Aleksandra Mrkića i nekadašnjeg šefa kriminalističke policije Centra bezbjednosti Bar Ilije Vasovića, predstavlja tek vrh ledenog brijega kompromitacije i kriminalizacije izborne pobjede 30. avgusta, ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

"Talog koji se pojavio na tom talasu pobjede i danas opredjeljuje mnoge procese, kako političke, tako i tužilačko- sudske, da više ni ovakve Libertasove objave neće dovesti ni do tužilačke istrage, a kamoli do sudskog epiloga", rekao je Knežević u saopštenju koje je dostavio Medijski tim DNP-a.

Prema njegovim riječima pošto su u prepisci Mrkić i Vasović, " između ostalih spominje i američki državljanin sa lažnim diplomatskim pasošem Stevan Stiv Simijanović kao osoba koja treba da razgovara sa Dakom Davidovićem i preuzme od suparničkih klanova poslove šverca cigareta, dužnost mi je da podsjetim crnogorsku javnost na nekoliko činjenica."

"Upravo je Stevan Simijanović bio ključna osoba koja je u septembru 2020. posjetila mitropolita Amfilohija nekoliko sati pred njegov sastanak sa liderima tadašnje paralementarne većine u manastiru Ostrog. U razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem, pomenuti Simijanović se predstavio kao američki predstavnik u misiji OEBS- a u Ženevi, tražeći od mitropolita da se liderima DF- a ne dozvoli ulazak u vladu. To nam je mitropolit Amfilohije i saopštio u prisustvu lidera parlamentarne većine, pozivajući se na nekog predstavnika OEBS- a za kog smo kasnije saznali da se zove Stevan Simijanović, predstavljajući njegov zahtjev kao stav međunarodne zajednice, a posebno SAD", rekao je Knežević.

On je naglasio da misli da je nakon objave ove Skaj komunikacije svima jasno " ko je poslao Stevana Simijanovića kod mitropolita, i čiji je on u stvari bio predstavnik."

"Ali nije više problem ni ko ga je poslao, već ko mu je omogućio da ga mitropolit primi na razgovor. Naravno, tad je bilo najlakše, najjeftinije i najmonstruoznije optužiti mene da sam “vikao na đeda”, “tražio mu ostavku”, i još mi zaprijetiti litijama ispred prostorija DNP- a, ako ne predložim Zdravka Krivokapića za premijera. Moj jedini “grijeh” bio je i ostao što sam se suprostavio naumu obezvrjeđivanja izborne pobjede koju su preuzeli šverceri cigareta sa ciljem da sastave vladu po svojoj želji, što su u konačnom i uspjeli. Nažalost, u toj nezapamćenoj kampanji i hajci protiv mene, učestvovali su i pojedini sveštenici i njihovi članovi porodica, optužujući me sa raznih internet platformi za bogohulništvo i nazivajući me najpogrdnijim imenima", dodaje Knežević.

A sad, kako je naveo, nakon objave ovih komunikacija, "pitam i njih, i sve druge zaštitnike lika i djela Stevana Simijanovića i ostalih švercera cigareta iz tog perioda, da li ih je makar malo sramota?"

"Ako ne zbog mene, onda zbog toga što su mitropolitu Amfilohiju podmetnuli jednog probisvijeta i kriminalca, i predstavili ga kao američkog diplomatu ne bi li nas izbacili iz vlade. I to za čije potrebe, organizovanih kriminalnih grupa koje su se borile za prevlast u švercu cigareta i kokaina, i u toj borbi besprizorno koristili crkvu, a kojima je smetao DF u vladi, jer su znali da bi se mi tome po svaku cijenu suprostavili", poručio je.

Knežević je istakao da za njega ne postoji veća satisfakcija od objavljivanja ovih komunikacija, "neka čitava Crna Gora vidi u šta se pretvorila izborna pobjeda od 30. avgusta, u nekakve vampire sa stomakom, korumpirane policijske funkcionere, lažne diplomate, stvarne kriminalce, sprdanje sa crkvom i pravoslavljem, a sve zbog vrhunskog cilja: šverca cigareta. A Bog sve vidi, pa neka sudi ili oprosti, jednako njima i meni. Amin!"

Bonus video: