CGO: Oštro osuđujemo napad na Bratić, neslaganje sa nečijim mišljenjem ne može biti opravdanje za nasilje

Nekadašnja ministarka prosvjete ranije danas pozvana je u podgoričku policiju da, u svojstvu građanina ispriča ko joj je i na koji način prijetio, nakon što je na jednoj društvenoj mreži objavila da je fizički napadnuta i provocirana

6321 pregleda 8 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje oštro je osudio napad na Vesnu Bratić i pozvao nadležne organe da ovaj slučaj hitno ispitaju i procesuiraju odgovorne.

Nekadašnja ministarka prosvjete ranije danas pozvana je u podgoričku policiju da, u svojstvu građanina ispriča ko joj je i na koji način prijetio, nakon što je na jednoj društvenoj mreži objavila da je fizički napadnuta i provocirana.

"CGO oštro osuđuje napad na Vesnu Bratić, bivšu ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta, i poziva nadležne organe da ovaj slučaj hitno ispitaju i procesuiraju odgovorne.

Neslaganje sa nečijim mišljenjem ili djelovanjem ne može i ne smije biti opravdanje za fizičko ili verbalno nasilje, niti razlog za toleranciju nasilja od strane javnosti i nadležnih organa", saopšteno je iz CGO-a na društvenoj mreži X.

Bonus video: