Radnik CGES-a pao sa dalekovodnog stuba u Baošićima, nakon evakuacije helikopterom van životne opasnosti

Akcijom spašavanja sa zemlje koordinirale su Vojska Crne Gore i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore

37996 pregleda 108 reakcija 17 komentar(a)
Detalj iz helikoptera kojim je sprovedena evakuacija, Foto: Privatna arhiva
Detalj iz helikoptera kojim je sprovedena evakuacija, Foto: Privatna arhiva

Radnik Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) B.K. (23) povrijeđen je danas nakon pada sa dalekovodnog stuba u Baošićima, saopštili su iz CGES-a. U saopštenju se navodi da je B.K. van životne opasnosti.

Iz te kompanije rekli su da je njihov monter B.K. povrijeđen prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka na 110 kV dalekovodu „Tivat-Herceg Novi“ u Baošićima, prenosi MINA

„Nakon incidenta, brzom intervencijom Vojske Crne Gore (VCG), transportovan je u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gdje mu je ukazana hitna medicinska pomoć. Naš kolega je van životne opasnosti i nalazi se u Jedinici intenzivne njege“, kazali su iz CGES-a.

Oni su zahvalili hercegnovskoj jedinici hitne pomoći, kao i vatrogasnoj službi, koja je, kako je saopšteno, prva izašla na mjesto nezgode.

„Veliku zahvalnost dugujemo VCG na izuzetnoj efikasnosti i profesionalizmu prilikom akcije spašavanja našeg kolege. Njihova brza reakcija i stručnost su od neprocjenjivog značaja kada se, nažalost, ovakve situacije dese“, kaazali su iz CGES-a.

Oni su zahvalili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Operativno-komunikacionom centru.

„Hvala našim kolegama koje su bile na visini zadatka, pokazujući prisebnost u pružanju pomoći kolegi“, kazali su iz CGES-a.

Ekipe Hitne medicinske pomoći iz Herceg Novog i Podgorice sa pripadnicima helikopterske jedinice Vojske Crne Gore učestvovale su u pružanju hitne medicinske pomoći i evakuaciji povrijeđenog lica iz nepristupačnog rejona opštine Herceg Novi nakon pada sa visine od 20 metara, rekli su Vijestima iz Hitne pomoći.

Doktorica Tamara Kuzman sa ekipom je došla pješke uz pomoć pripadnika Službe zastite i spasavanja do povrijeđenog, ukazala mu hitnu medicinsku pomoć, spremila povrijeđenog za transport , nakon čega ga je spasilac Vojske Crne Gore podigao u helikopter, a doktor Slobodan Mandić sa ekipom je preuzeo pacijenta i transportovao u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, kazao je izvor iz Hitne pomoći. Pacijent je bio stabilnih vitalnih parametara.

Akcijom spašavanja sa zemlje koordinirale su Vojska Crne Gore i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Bonus video: