Knežević Perišić: Smetali smo i mnogim "Crnogorcima”

Reagovanje bivše predsjednice Patriotsko-komitskog saveza i nezavisne odbornice u Nikšiću Tatjane Knežević Perišić

23838 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: NOVAK ABRAMOVIC
Foto: NOVAK ABRAMOVIC

Bivša predsjednica Patriotsko-komitskog saveza i nezavisna odbornica u Skupštini opštine Nikšić Tatjana Knežević Perišić reagovala je na tekst “Patriotizam u pauzi zločina: Kaluđerovića i Zvicera brinula politička situacija i stanje države nakon pada DPS-a”.

“Kako već četvrtu godinu traje opšta medijska hajka na komite i komitsku partiju, zvanu Patriotsko komitski savez, te posebno na pojedince iz te partije, među kojima sam i ja, to ovaj tekst, skinut sa Sky aplikacije, gledam upravo u tom smislu. Zašto?

Prvo što čitalac mora pažljivo pročitati sve do kraja, kako bi se otrgao nametnutom stavu novinara iz podnaslova teksta, da su “komitski pokret” maltene osnovali Radoje Zvicer i Nenad Kaluđerović, što je, naravno, laž. Ukoliko i jesu imali takve planove, niko od nas sedam osnivača PKS-a, tada nije za njih znao. To što sam lično inicirala osnivanje partije/pokreta, a mala grupa prihvatila, bio je izraz našeg dubokog poštovanja za komitske žrtve od 1918-1929. godine i slavljenje te antičke ljubavi prema Crnoj Gori. Ko to nije razumio ili ko je karikirao ono što smo počeli u Nikšiću, zaista nije u sferi mog interesovanja! Tačnije, baš me briga!

Izvjesni Ares iz aplikacije, ko god da je, a koji sa omalovažavanjem i izrugivanjem pominje moje ime i čin polaganja cvijeća ispred spomenika Ljubu Čupiću u Nikšiću, više govori o sebi i svom ograničenom mozgu ‘veljecrnogorca’, no što je uspio da me uvrijedi. Uostalom, Patriotsko komitski savez je učestvovao na izborima u Nikšiću i uzeo jedan mandat, a dok su neki dali cijeli milion eura za svoj, mi smo naš dobili potpisima podrške i na tu činjenicu Ares i društvo mogu da se oglušuju koliko hoće i da sanjaju takav politički rezultat dva mjeseca od osnivanja partije!

Nadalje, sasvim je jasno ko je kumovao gašenju Patriotsko komitskog saveza, ko je širio neistine, ko je, potpomognut službenicima Ministarstva javne uprave, naklonjenim GP URA i ministrom Marašem Dukajem, opstruirao poštovanje presude Upravnog suda, po kojem se PKS trebao ‘vratiti’ osnivačima. Pominjanjem ‘gubitnika’ u aplikaciji, sve su se kockice složile i dobila sam odgovor na pitanje: Kome smo sve smetali?

Krenuti ‘sa ledine’ u građenje crnogorske partije, a pri tome, imati za protivnike ne samo vlasti, gotovo sve medije u Crnoj Gori i Srbiji, podmuklu i lažljivu kampanju i mnoge potkupljive tzv.Crnogorce - bilo je previše. Insinuacije da su ova dvojica imali nešto sa formiranjem komitske partije - jer je PKS to bio, iste su laži iz istih kuhinja koje su plasirane i tokom blokade puta na Bogetiće i nizom drugih protesta, zašto potpisnik ovog saopštenja ne izlazi iz sudova i policije. Ali neka.

Nikom se pomaći neću kad je istina u pitanju, a istina je da smo, osnivanjem takve partije, mnogima zaboli prst u oko, nažalost i mnogim ‘Crnogorcima’, koji su najviše i kumovali njenom gašenju. Ima nas takvih-nikakvih. I baš je ‘Svak rođen da po jednom umre, a čast i bruka žive dovijeka’”, piše u njenom reagovanju".

Bonus video: