Andrić: Napad na Bratić rezultat kontinuiranog širenja mržnje koje sprovode sumnjivi portali i pojedinci

Oštro osuđujem ovaj čin i pozivam nadležne institucije da što prije počinioca privedu pravdi, kazala je poslanica Pokreta Evropa Sad

8008 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Jelenka Andrić, Foto: Evropa sad
Jelenka Andrić, Foto: Evropa sad

Jelenka Andrić, poslanica Pokreta Evropa Sad, oštro je osudila napad na bivšu ministarku Bratić, kazavši da je u pitanju proizvod kontinuiranog širenja mržnje na društvenim mrežama od strane sumnjivih portala i pojedinaca.

"Fizički napad na bivšu ministarku Vesnu Bratić proizvod je kontinuiranog širenja mržnje na društvenim mrežama od strane sumnjivih portala ili pojedinaca. Oštro osuđujem ovaj čin i pozivam nadležne institucije da što prije počinioca privedu pravdi, a sve činioce našeg društva da svojim djelovanjem pošalju poruku nulte tolerancije na nasilje", navela je Andrić u saopštenju dostavljenom medijima.

Bratić je juče na jednoj društvenoj mreži napisala da je na izlazu iz stana, kod jednog marketa, fizički napadnuta i provocirana, nakon čega je pozvana u policiju da u svojstvu građanina ispriča ko joj je i na koji način prijetio. Kako su "Vijestima" kazali iz policije, bivša ministarka je rekla da se osjeća ugroženo nakon što joj je, po njenom svjedočenju, nepoznato lice juče u prolazu uputilo uvrede i prijetnje, navodno simulirajući razgovor na telefonu.

Bonus video: