Šabotić više ne zastupa Bakoča

“Predala sam sudu otkaz punomoćja optuženom Luki Bakoču, jer već duži vremenski period nemam nikakav kontakt sa njim, a ni sa njegovom porodicom, pa samim tim ne postoje uslovi da se mogu dogovarati u pravcu dalje odbrane", kazala je advokatica

11837 pregleda 0 komentar(a)
Dina Šabotić, Foto: BORIS PEJOVIC
Dina Šabotić, Foto: BORIS PEJOVIC

Pitanje je da li će se danas održati suđenje optuženima da su članovi kriminalne organizacije Miloša Medenice nakon što je okrivljeni Luka Bakoč ostao bez pravnog zastupnika.

Advokatica Dina Šabotić, potvrdila je “Vijestima” da mu je otkazala punomoćje prije 15 dana.

Nekoliko ročišta glavnog pretresa otkazano je upravo zbog nedolaska Bakoča.

“Predala sam sudu otkaz punomoćja optuženom Luki Bakoču, jer već duži vremenski period nemam nikakav kontakt sa njim, a ni sa njegovom porodicom, pa samim tim ne postoje uslovi da se mogu dogovarati u pravcu dalje odbrane. Zbog čega sam i postupila na navedeni način. U svakom slučaju, stavila sam na raspolaganju postupajućem vijeću Višeg suda da pristupim na zakazani današnji glavni pretres, kako se isti ne bi odložio. Međutim, obaviještena sam da je već postavljen ovom optuženom branilac po službenoj dužnosti, pa je samim tim moja uloga u ovom predmetu završena”, izjavila je “Vijestima” advokatica Šabotić.

Na prethodnom odloženom glavnom pretresu 29. marta, predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Nada Rabrenović, prihvatila je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se okrivljenom Luki Bakoču sudi u odsustvu.

Miloš Medenica tereti se da je u 2019. godini stvorio krikminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Navodi se da je u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita carinskim službenicima.

Bonus video: