Suđenje Medenici odloženo za 2. jul, advokatica Šabotić novčano kažnjena

Nova advokatica Bakoča tražila odlaganje kako bi se upoznala sa spisima

14698 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.06.2024. 12:08h

Suđenje Vesni Medenici i ostalim optuženima odloženo je za 2. jul.

To je danas odlučilo specijalno vijeće sudije Nade Rabrenović u Višem sudu u Podgorici.

Novi branilac po službenoj dužnosti okruvljenog Luke Bakoča, advokatica Bojana Asanović, zatražila je odlaganje ročišta glavnog pretresa da bi se upoznala sa spisima predmeta. Rekla je da je juče primila poziv za suđenje.

Prethodno je advokatica Dina Šabotić branilac Bakoča, otkazala punomoćje.

Sudija Rabrenović je danas sa 800 eura kaznila advokaticu Šabotić, jer po ocjeni suda, bila je u obavezi da se odazove na današnji zakazani glavni pretres.

Advokatica Šabotić: Odluka suda nezakonita

Šabotić je kazala "Vijestima" da je nezakonita odluka Višeg suda da je kazni sa 800 eura zbog nedolaska na današnji glavni pretres.

"Odluka predsjednice postupajućeg vijeća da me kazni iz razloga jer se nisam odazvala na današnji glavni pretres je u cjelosti nezakonita. Naime, sudu sam, kako sam već prethodno objasnila, blagovremeno dostavila otkaz punomoćja ovom optuženom, ali sam uprkos tome, dan prije održavanja današnjeg glavnog pretresa, tačnije 12.6.2024. godine lično pošla u kancelariju sudije Nade Rabrenović, kojom prilikom sam saopštila da se stavljam na raspolaganje za današnji glavni pretres, da sam voljna da na isti pristupim, kako se ne bi odložio. Međutim, iz kancelarije sudije Nade Rabrenović mi je tom prilikom rečeno da su postavili drugog branioca po službenoj dužnosti, da više nisam legitimisana u postupku, te da ne treba da dolazim na današnji glavni pretres, pa sam u skladu sa tim i postupila i to je jedini razlog zbog čega se nijesam odazvala na današnji glavni pretres. Smatram da nije u redu da sud svoje propuste stavlja na teret meni, obzirom da sam svaki korak preduzela u skladu sa zakonom, dok sud to nije učinio, iz kog razloga smatram da sam u konkretnom slučaju samo 'žrtveno jagnje'”, istakla je advokatica.

Bonus video: