Bulajić i Marković o važnosti saradnje tužilaštva i Uprave carina u borbi protiv kriminala

Vršilac dužnosti direktora Uprave carina i VDT razgovarali o mogućnostima efikasnije razmjene informacija i drugim modalitetima unapređenja saradnje

4618 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Unapređenje saradnje Uprave carina i Državnog tužilaštva neophodno je, u cilju ostvarivanja konkretnih rezultata u borbi protiv različitih vidova kriminala i korupcije.

Uprava carina je saopštila da je to zaključak sastanka vršioca dužnosti direktora te uprave Vladimira Bulajića i Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića.

Tokom sastanka u prostorijama Uprave carina konstatovana je opredijeljenost obje institucije da, u okviru svojih nadležnosti, daju pun doprinos odlučnoj i efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Sagovornici su se saglasili da je saradnja državnih tužilaca i službenika Uprave carina od velike važnosti i kada je riječ o sprečavanju pranja novca i borbi protiv trgovine ljudima", navodi se u saopštenju.

Kažu da su Bulajić i Marković razgovarali i o mogućnostima efikasnije razmjene informacija, kao i o drugim modalitetima unapređenja saradnje.

Bonus video: