Bombaški napad na Cetinju, stradala dvojica "škaljaraca", povrijeđene tri osobe

Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe škaljrski klan. Treća povrijeđena osoba je starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila tom ulicom. Vijesti saznaju da je ona transportovana u Klinički centar u Podgorici

305192 pregleda 260 reakcija 254 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Luka Marsenić
Sa lica mjesta, Foto: Luka Marsenić
Ažurirano: 20.06.2024. 13:25h

Dvije osobe su poginule, a tri su povrijeđene jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, saopštila je Uprava policije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Jedan od njih stradao je na licu mjesta. Prema izvoru iz vrha Uprave policije, drugi je naknadno podlegao povredama.

Video: Luka Marsenić

Vijesti saznaju da su među povrijeđenima Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan.

Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Navodno, član porodice jednog od stradalih slomio je šoferšajbnu na policijskom automobilu.

bombaški napad Cetinje
foto: Luka Marsenić

Treća povrijeđena osoba je starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila tom ulicom. Vijesti saznaju da je ona transportovana u Klinički centar u Podgorici.

Eksplozija se desila u 9.10 sati.

Video: Danijela Lasica

"Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mjesta koje je obezbijeđeno. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvjetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju intenzivne izviđajne mjere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena", saopštila je zvanično policija.

bombaški napad Cetinje, Cetinje bombaški napad
foto: Luka Marsenić

Policija je mjesecima strahovala da bi ovakvo nešto moglo da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova i posljednjih pola godine domogao slobode.

Većina njih su izašli iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostepenu presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike OKG, nalaze se baš na Cetinju.

bombaški napad Cetinje, Cetinje bombaški napad
foto: Luka Marsenić

U toku je uviđaj. Novinarka TV Vijesti je u uključenju u 10 sati rekla da je na terenu i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

Bonus video: