KCCG: Povrijeđeni u eksploziji bombe na Cetinju trenutno van životne opasnosti

"Pacijenti su primljeni sa teškim povredama donjih ekstremiteta, stomaka, vrata, grudnog koša i male karlice. Svi pacijenti su pod budnom pažnjom timova KCCG", saopštila je ta ustanova

46882 pregleda 14 komentar(a)
Nakon eksplozije bombe na Cetinju, Foto: Luka Marsenić
Nakon eksplozije bombe na Cetinju, Foto: Luka Marsenić
Ažurirano: 20.06.2024. 13:25h

Tri pacijenta koja su primljena u Klinički centar, nakon eksplozije bombe na Cetinju, efikasno su zbrinuta i trenutno su van životne opasnosti, saopštila je ta ustanova.

"Pacijenti su primljeni sa teškim povredama donjih ekstremiteta, stomaka, vrata, grudnog koša i male karlice. Svi pacijenti su pod budnom pažnjom timova KCCG. Shodno Zakonu o pravima pacijenata, bliže detalje ne možemo saopštiti", navodi se u saopštenju.

Doktor cetinjske Bolnice "Danilo I" Predrag Milošević ranije danas je novinarima rekao da je Cetinjanin Taso Jovanović teško povrijeđen i da mu se ljekari bore za život.

Dvije povrijeđene osobe su stabilno i stigle su u Klinički centar na dalje preglede, naveo je tada Milošević.

Kako je rekao, u eksploziji auto-bombe jutros na Cetinju povrijeđeno je šest osoba, od čega je troje dovedeno na hirurgiju.

Draganu Roganoviću, jednom od stradalih, je ukazana reanimacija. “Pokušali smo da ga vratimo u život, ali nijesmo uspjeli”, istakao je Milošević, kako je prenio Media Biro.

Jednom pacijentu su povrijeđeni vrat, noge i abdomen. Druga pacijentkinja je, prema njegovim riječima, žena od šezdesetak godina, koja se slučajno tu našla, a šrapnel ju je pogodio u glavu i ramena.

Dvije osobe su poginule jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Vijesti saznaju da su među povrijeđenima Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan.

Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe škaljrski klan.

Bonus video: