Radović o napadu na Cetinju: Moramo biti bolji i efikasniji, razumijemo uznemirenost građana

V.d. direktora Uprave policije se obratio javnosti

157677 pregleda 98 reakcija 97 komentar(a)
Radović, Foto: MUP
Radović, Foto: MUP
Ažurirano: 20.06.2024. 18:38h

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio je da je jutros aktivirana eksplozivna naprava usmjerenog dejstva, velike razorne moći.

Radović je tokom obraćanja javnosti predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave policije (UP) i Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju, kazao da da cijeli tok događaja baca sijenku na dobre rezultate koje je policija imala u prethodnom periodu, tokom kog su isporučili konkretne rezultate, ali da "danas vidimo da moraju biti još bolji i efikasniji".

Uprava policije je ranije danas saopštila da su dvije osobe su poginule, a da su tri povrijeđene jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra.

Radović je istakao da je naložio angažovanje kompletnog sastava radi preduzimanja svih mjera i radnji.

"Razumijemo uznemirenost građana, posebno u situacijama kad imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mjestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba neće biti laka, ali država će pobijediti, a ne kriminal", poručio je Radović.

On je potvrdio da su stradali pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

Pozvao je Vladu Crne Gore i sve poslanike da daju maksimalan doprinos borbi protiv kriminala.

"Ovaj dan ne smije nikad više da se ponovi", kazao je Radović.

Postupajuća tužiteljka Danka Ivanović Đerić saopštila je da će Državno tužilaštvo hitno preduzeti sve mjere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvijetlio događaj.

"I kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci".

Objasnila je da su tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih vještačenja. Ivanović Đerić saopštila je da su tragove izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali vještak za požare, eksplozije i havarije. Tužiteljka je istakla da je naložena obdukcija tijela stradalih.

Pomoćnih direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović objasnio je da je eksplozivna naprava bila postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar.

Šćepanović
Šćepanovićfoto: MUP

Kazao je da su stradali praćeni tokom dužeg vremenskog perioda, odnosno da su ubice pratile njihove navike.

Dvije osobe su poginule, a tri su povrijeđene jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, saopštila je ranije danas Uprava policije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Jedan od njih stradao je na licu mjesta. Prema izvoru iz vrha Uprave policije, drugi je naknadno podlegao povredama.

Vijesti saznaju da su među povrijeđenima Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan.

Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Bonus video: