Šaranović: Nećemo dozvoliti da bilo koja organizovana kriminalna grupa pomisli da je jača od države

Šaranović je kazao da su prevencija i rasvjetljavanje ovakvih teških krivičnih djela upravo razlog zbog kojih je bio "izričito protiv gašenja sistema video nadzora gradova, po svaku cijenu"

11237 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Nećemo dozvoliti da bilo koja organizovana kriminalna grupa i na sekund pomisli da je jača od države, ta vremena su iza nas, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranvoić.

On je, komentarišući današnji bombaški napad na Cetinju, kazao da policija čini sve da osigura njihovu bezbjednost.

"Nivo operativne spremnosti je podignut na najviši nivo, a sve istražne radnje koje se sprovode usmjerene su na najskorije rasvjetljavanje ovog teškog krivičnog djela. Nažalost, ovaj događaj je i potvrda da smo bili u pravu kada smo ukazivali na opasnost od ovakvih posljedica usljed neizricanja presuda u roku od tri godine i puštanja na slobodu ne malog broja lica koja su pripadnici organizovanih kriminalnih grupa", navodi se u saopštenju.

Šaranović je dodao da su prevencija i rasvjetljavanje ovakvih teških krivičnih djela upravo razlog zbog kojih je bio "izričito protiv gašenja sistema video nadzora gradova, po svaku cijenu".

"Kontinuirano podizanje kapaciteta u svim oblastima i odlučno postupanje naših službenika su siguran put da se uspješno izborimo sa svim izazovima", zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

Bonus video: