Crnogorska policija saslušala suprugu napadača na ambasadu Izraela u Beogradu

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su postupili po zahtjevu kolega iz Srbije i od nje prikupili obavještenja na tražene okolnosti

50817 pregleda 78 reakcija 26 komentar(a)
Žujović sa suprugom, Foto: MUP Srbije
Žujović sa suprugom, Foto: MUP Srbije

Crnogorska policija prikupila je obavještenja od supruge teroriste Miloša Žujovića, ubijenog juče tokom napada na pripadnika Žandarmerije ispred Izraelske ambasade u Beogradu.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su postupili po zahtjevu kolega iz Srbije i od nje prikupili obavještenja na tražene okolnosti.

"Crnogorski organi za sprovođenje zakona stoje na raspolaganju organima Republike Srbije za dalju saradnju u ovom predmetu".

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić ranije danas kazao je za srpski Informer TV, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore ekspresno došlo do supruge teroriste: "Oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška cijelog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju povjerenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane", rekao je Cmolić.

Žujović je juče ranio pripadnika srpske Žandarmerije Miloša Jevremovića (34).

Miloš Žujović prije nekoliko godina promjenio je vjeru i prešao u islam, a njegova supruga porijeklom je iz Berana. Srbijanski mediji juče su objavili da su njih dvoje živjeli u Novom Pazaru, a da je Žujovićeva supruga 27. juna otišla za Crnu Goru.

MUP Srbije objavio je juče fotografiju teroriste Miloša Žujovića i njegove supruge Bese, napravljenu 11. marta u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka.

Bonus video: