Suđenje Medenici ponovo odloženo: Petrović nije došao, ljekar mu preporučio mirovanje

Suđenje odloženo za 19. septembar

12080 pregleda 55 reakcija 52 komentar(a)
Medenica (arhiva), Foto: Boris Pejović
Medenica (arhiva), Foto: Boris Pejović

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i drugima odloženo je danas za 19. septembar u Višem sudu u Podgorici.

Razlog odlaganja ročišta glavnog pretresa je nedolazak okrivljenog Vasilija Petrovića.

Sudu je dostavio izvještaj ljekara specijaliste Kliničkog centra Crne Gore, u kojem se navodi da je potrebno mirovanje od pet do sedam dana.

Predsjednica specijalnog vijeća, sudija Nada Rabrenović, je navela da je ljekarski izvještaj sačinjen 1. jula u 22 sata.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i firme “Kopad Company”, za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Miloš Medenica tereti se da je u 2019. godini stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Navodi se da je, u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita carinskim službenicima.

Bonus video: