Jedna osoba navodno bacila uginulog psa u more, prethodno mu vezala kanap oko vrata, a za kanap kamen

"Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u veterinarskoj ambulanti izvršena je obdukcija psa, kada je utvrđeno da je uginula životnja posjedovala čip preko čijeg je broja utvrđeno da je isti postavljen u inostranstvu", ističe se u saopštenju UP

8452 pregleda 3 komentar(a)
Građani Tivta su 26. maja u moru između Župe i Bonića pronašli tijelo surovo ubijenog psa, Foto: Tamara Vučinović
Građani Tivta su 26. maja u moru između Župe i Bonića pronašli tijelo surovo ubijenog psa, Foto: Tamara Vučinović

Osoba P.Lj. navodno je uginulog psa bacila u more, prethodno mu zavezavši kanap oko vrata, a za kanap kamen.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su službenici te institucije iz Regionalnog centra bezbjednosti "Jug", preduzeli su aktivnosti u odnosu na objavu na društvenim mrežama od 26. maja 2024. godine, koju su prenijeli pojedini mediji, u kojoj se navodi da je u moru pronađena uginula životinja – pas, za kojeg je kanapom bio vezan teg.

"Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u veterinarskoj ambulanti izvršena je obdukcija psa, kada je utvrđeno da je uginula životnja posjedovala čip preko čijeg je broja utvrđeno da je isti postavljen u inostranstvu", ističe se u saopštenju UP.

Iz UP su kazali da je u saradnji sa NCB Interpol-om Podgorica identifikovan vlasnik koji se izjasnio da je psa prije deset godina, pred odlazak iz Crne Gore, poklonio osobi M.Lj. iz Tivta.

"Preduzimajući dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat došli su do saznanja da je M.Lj. psa ostavila na čuvanje R.G. koja je nadalje izjavila da je pas prirodno uginuo, a nakon toga je bačen u more od strane treće osobe, P.Lj., koja je prethodno, uginulom psu zavezala kanap oko vrata, te za kanap teg, odnosno kamen. Shodno nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru istom su dostavljeni spisi predmeta na ocjenu i mišljenje", piše u saopštenju Uprave policije.

"Vijesti" su 26. maja objavile da su građani Tivta u moru između Župe i Bonića pronašli tijelo surovo ubijenog psa.

Psu je oko vrata bio vezan teg od 20 kilograma za kojega je pas bio vezan lancem.

Bonus video: