Državljanka BiH uhapšena na prelazu Sukobin, u Italiji po crnogorskoj potjernici uhapšena osoba iz Austrije

Iz Uprave policije saopšteno je da se E.H. potražuje na osnovu naredbe državnog tužioca u Beču po odobrenju Okružnog suda, u cilju obezbjeđivanja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred nadležnim organima Austrije

7731 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora granične policije uhapsili su na graničnom prelazu Sukobin državljanku Bosne i Hercegovine (BiH) E.H, po međunarodnoj potjernici bečkog Interpola.

Iz Uprave policije saopšteno je da se E.H. potražuje na osnovu naredbe državnog tužioca u Beču po odobrenju Okružnog suda, u cilju obezbjeđivanja njenog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred nadležnim organima Austrije.

Postupak protiv osumnjičene, kako se navodi, vodi se zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i prevara.

"E.H. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor", rekli su iz policije.

Oni su kazali da je u Italiji, po osnovu crnogorske međunarodne potjernice, uhapšen F.B. iz Austrije.

Iz policije su naveli da se F.B. potražuje po osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru radi izdržavanja kazne zatvora od pet mjeseci po presudi Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnih djela utaja poreza i doprinosa i pranje novca.

"Dostavljena je informacija Ministarstvu pravde Crne Gore u cilju blagovremenog upućivanja ekstradicione dokumentacije nadležnim organima Italije", rekli su iz policije.

Bonus video: