Uprava: Čuvara šume više osoba udaralo u glavu i tijelo, bejzbol palicama polomili stakla na vozilu

"Poručujemo da nas ovakvim napadima neće zastrašiti niti zaustaviti u beskompromisnoj borbi protiv bespravnih sječa, niti odvratiti od još jačeg savjesnog i odgovornog djelovanja u ovoj oblasti"

13588 pregleda 30 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Čuvar šuma iz Područne jedinice Berane fizički je napadnut sinoć oko 22:30, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Iz te institucije su kazali da najoštrije osuđuju taj fizički napad za koji su poručili da predstavlja samo jedan od vidova nedoličnog i protivzakonitog ponašanja delikvenata i prestupnika u Beranama.

U saopštenju Uprave se navodi da je pet čuvara šuma sinoć u kasnim časovima izašlo na teren sa troje vozila, kako bi provjerili dojave koje su imali o potencijalnoj bespravnoj sječi u Gazdinskoj jedinici Jelovica i spriječili eventualni nelegalni transport građe.

"U sklopu ove akcije, jednog od čuvara šuma, S.P., prestupnici su počeli da prate sa putničkim vozilom marke golf, bjelopoljskih registarskih tablica i terenskim vozilom, marke džip. U jednom trenutku, u mjestu Lubnice, čuvar šuma S.P. je zaustavio svoje vozilo, nakon čega su pristigla i pomenuta vozila blokirajući mu dalje kretanje, iz kojih je izašlo više lica koja su otvorila vrata od vozila čuvaru šuma S.P. i uputili mu ozbiljne verbalne prijetnje. Nakon verbalnog napada, ova lica su i fizički napala našeg zaposlenog, udarajući ga u predjelu glave i tijela, pri čemu su mu nanijeli ozbiljne tjelesne povrede. Istovremeno, ova lica su bejzbol palicama nastavili da udaraju i po njegovom vozilu, pri čemu je polomljeno prednje i zadnje vjetrobransko staklo, bočno staklo kao i zadnja svijetla i pričinjena značajna materijalna šteta", piše u saopštenju Uprave.

Iz te institucije su rekli da je povrijeđeni S.P. pozvao ostale kolege i sa njima otišao u policiju kako bi prijavili ovaj napad, nakon čega je u pratnji policije odvezen u Urgentni centar KBC Berane, kako bi mu se pružila neophodna medicinska pomoć.

"Poručujemo da nas ovakvim napadima neće zastrašiti niti zaustaviti u beskompromisnoj borbi protiv bespravnih sječa, niti odvratiti od još jačeg savjesnog i odgovornog djelovanja u ovoj oblasti", zaključuje se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Bonus video: