Radović podnio ostavku: Vlada da riješi situaciju nakon što je Upravni sud vratio Brđanina

"Presuda suda je obavezujuća i ja sam uvijek bio za poštovanje sudskih odluka", naveo je Radović

99102 pregleda 71 reakcija 57 komentar(a)
Radović, Foto: Luka Zeković
Radović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.07.2024. 11:26h

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio je danas da je podnio ostavku na tu funkciju.

On je na pres konferenciji Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva kazao da je to uradio kako bi omogućio Vladi da riješi situaciju nastalu nakon što je Upravni sud donio odluku da na tu poziciju vrati Zorana Brđanina.

On je na konferenciji, upitan da prokomentariše presudu Upravnog suda, po kojoj je Zoran Brđanin protivpravno razriješen sa mjesta direktora policije, rekao da je presuda obavezujuća.

"Presuda suda je obavezujuća i ja sam uvijek bio za poštovanje sudskih odluka", naveo je Radović.

Radović je kazao da mora postojati predlog ministra unutrašnjih poslova da bi on bio razriješen sa mjesta v.d. direktora policije.

"Takav predlog nije podnešen. Ja sam, da bih olakšao funkcionisanje Uprave policije, ne želeći da otežavam stanje, podnio ostavku premijeru i ministru", rekao je Radović. On je kazao da ne želi da se bori za fotelju.

Upravni sud je 25. juna treći put usvojio tužbu bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

U rješenju Upravnog suda piše da je rješenjem Vlade Crne Gore od 3. marta, dužnosti direktora Uprave policije razriješen Brđanin, prije isteka vremena na koje je postavljen, nakon što je ministar unutrašnjih poslova podnio predlog za njegovo razrješenje.

Vlada je u martu većinom glasova izabrala Radovića za v.d. direktora Uprave policije na predlog premijera Milojka Spajića.

On je predložio Radovića na tu funkciju iako to nije bila tačka dnevnog reda.

Zakonom je propisano da vršioca dužnosti direktora policije predlaže ministar unutrašnjih poslova.

Bonus video: