Šaranović: Bivše samozvane "policajce" najbolje demantuju okolnosti

Od 2015. godine je počinjeno deset ubistava posredstvom eksplozivnih naprava, a ovo je prvo koje je rasvijetljeno, i to u rekordnom roku. Za razliku od prošle godine, ove godine su rasvijetljena sva krivična djela protiv života i tijela nastala kao rezultat obračuna OKG (organizovane kriminalne grupe) iz prošle i ove godine", istakao je Šaranović

20866 pregleda 68 reakcija 17 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Pohvaljujem rezultate danonoćnog rada službenika Sektora za borbu protiv kriminala, Regionalnih centara 'Centar' i 'Jug', koji su u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom, rasvijetlili teško krivično djelo počinjeno na Cetinju postavljanjem eksplozivne naprave, a kojom prilikom su smrtno stradala dva lica, a tri teško povrijeđena, saopštio je danas Danilo Šaranović, ministar unutrašnih poslova.

"Bivše samozvane 'policajce' koji posljednjih dana pokušavaju baciti sjenku na rezultate rada policije najbolje demantuju sljedeće okolnosti. Od 2015. godine je počinjeno deset ubistava posredstvom eksplozivnih naprava, a ovo je prvo koje je rasvijetljeno, i to u rekordnom roku. Za razliku od prošle godine, ove godine su rasvijetljena sva krivična djela protiv života i tijela nastala kao rezultat obračuna OKG (organizovane kriminalne grupe) iz prošle i ove godine", istakao je Šaranović u saopštenju.

On je dodao da sve ovo najbolje potvrđuje danas jasno saopšteni stav policijskih funkcionera - kriminal nije i neće biti jači od države.

Pres konferencija na kojoj se govorilo o stanju bezbjednosti u Crnoj Gori, te rasvjetljavanju krivičnih djela iz prethodnog perioda održala se danas u holu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Podgorici.

"U ime države Crne Gore, policijskim službenicima zahvaljujem na ovako hrabrom i profesionalnom obavljanju najdelikatnije dužnosti današnjice, a to je bez sumnje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojoj ću im pružiti punu afirmaciju i pomoć, poboljšanjem uslova u kojima rade i na koji god način bude neophodno", poručio je Šaranović.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je na današnjoj pres konferenciji govoreći o ubistvu na Cetinju 20. juna, kazao da je izvršilac N.D.

"Vijesti" saznaju da policija traga za Nikolom Drecunom, zbog sumnje da je direktni izvršilac dvostrukog ubistva na Cetinju.

Zločin na Cetinju dogodio se 20. juna nešto poslije devet časova nakon što je daljinskim upravljačem aktivirana jaka eksplozivna naprava postavljena na drvetu i to na samom ulazu u tamošnji Sportski centar, blizini OŠ "Njegoš".

U napadu su poginuli Cetinjani Petar Kaluđerović (20) i bivši bokser Dragan Roganović (36), a nakon što su se parkirali i izašli iz "mercedesa".

U eksploziji su teško povrijeđeni njihovi prijatelji i sugrađani Tanasije Taso Jovanović (46) i Mihailo Borozan (29), ali i slučajna prolaznica Desanka Vujović (63).

Bonus video: