Viši sud odbacio jednu od optužnica protiv Duška Kneževića

Odbačena optužnica u kojoj se Knežević tereti da je preko tadašnjeg viceguvernera CBCG-a podmićivao kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro

22046 pregleda 61 reakcija 14 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici odbacio je optužnicu protiv vlasnika Atlas grupe okrivljenog Duška Kneževića kojom se tereti da je organizovao kriminalnu organizaciju preko čijih članova je oprao i utajio nekoliko desetina hiljada eura.

Predsjednik Višeg suda Zoran Radović odbacio je optužnicu samo u odnosu na Kneževića, jer Velika Britanija ovog optuženog nije izručila Crnoj Gori za postupanje u ovom predmetu Specijalnog tužilaštva.

Optužnica protiv Duška Kneževića za krivična djela produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa, produženo krivično djelo pranje novca i produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja se odbacuje iz razloga postojanja okolnosti koje privremeno sprečavaju krivično gonjenje.

Osim Kneževića i Miloševića, optuženi su Mladen Dašić, Miodrag Knežević, Tomica Knežević, Tomislav Knežević, Andrija Knežević, Vuk Dragašević, Svetlana Mijatović, Andrej Koneneko, Ekatarina Perovna Konanenko i Ekatarina Konaneko.

Status svjedoka saradnika u ovom predmetu imaju bivši generalni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić i Vlatko Rašović.

Bonus video: