Vučinić: Pravda spora ali dostižna

"Ova presuda treba da predstavlja podstrek za dalje jačanje pravosuđa, veting i stvaranje boljeg i sigurnijeg institucionalnog okvira za sve građane u Crnoj Gori"

3178 pregleda 5 komentar(a)
Vučinić, Foto: Boris Pejović
Vučinić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da presuda u predmetu "državni udar" daje nadu da će pravosuđe u Crnoj Gori "konačno postati profesionalno, bez političkih uticaja ili pritiska neformalnih centara moći".

"Nakon decenija borbe protiv kriminalne hobotnice, opasnog režima Mila Đukanovića u kojoj je dosta iskrenih opozicionara, novinara, aktivista i uopšte građana i građanki koji se nijesu mirili sa kriminalom na vlasti, nesebično žrtvovalo svoje životne sudbine, došli smo konačno do dana kada će se suditi po pravu i pravdi. Takođe ova presuda treba da predstavlja podstrek za dalje jačanje pravosuđa, veting i stvaranje boljeg i sigurnijeg institucionalnog okvira za sve građane u Crnoj Gori", rekao je Vučinić .

On je čestitao Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na, kako je naveo, iskrenoj borbi, hrabrosti i odlučnosti.

Mandić, Knežević i ostali oslobođeni su optužbi u predmetu poznatom kao "državni udar", odnosno pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Presudu je izreklo Vijeće Višeg suda u Podgorici na čijem je čelu Zoran Radović.

Bonus video: