Milačić: Optužbe bile neosnovane i izmontirane sa ciljem političke diskreditacije Kneževića i Mandića

"Očekujemo da idejni tvorac izmontiranog 'državnog udara', njegovi organizatori i izvršitelji budu adekvatno procesuirani i kažnjeni, a sadašnje tužilaštvo konačno odustane od ovog procesa u smislu žalbi i drugih pranih radnji

5076 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić pozdravio je presudu Vijeća Višeg suda u Podgorici kojom su lideri Demokratske narodne partije Milan Knežević i Nove srpske demokratije Andrija Mandić, i ostali u postupku oslobođeni optužbi u predmetu "državni udar".

"Nakon godina borbe sa korumpiranim kadrovima iz sudstva i organizovanom kriminalnom klikom iz tužilaštva u montiranom procesu „državni udar“ konačno je uslijedila pravedna odluka. Presuda Vijeća Višeg suda u Podgorici, koju je izrekao sudija Zoran Radović, potvrdila je ono što u šta smo od početka vjerovali i konstantno govorili, da su optužbe bile neosnovane i izmontirane sa ciljem političke diskreditacije Milana Kneževića i Andrije Mandića", rekao je Milačić.

Presuda, kako dodaje, je još jedan dokaz da su optužbe bile "dio šireg plana da se naruši ugled i diskredituju lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta".

"A u konačnom i čitavi jedan politički, nacionalni, identitetski i vrijednosni svjetonazor, iza čega direktno stoji režim Mila Đukanovića na čelu sa njegovim izvršiocima u tužilaštvu i sudstvu, Milivojem Katnićem i Vesnom Medenicom. Očekujemo da idejni tvorac izmontiranog 'državnog udara', njegovi organizatori i izvršitelji budu adekvatno procesuirani i kažnjeni, a sadašnje tužilaštvo konačno odustane od ovog procesa u smislu žalbi i drugih pranih radnji", kazao je Milačić.

Navodi da pravda mora biti u potpunosti zadovoljena kako bi se osiguralo da se "ovakvi pokušaji političkog progona i diskreditacije više nikad ne ponove".

Mandić, Knežević i ostali oslobođeni su optužbi u predmetu poznatom kao "državni udar", odnosno pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Presudu je izreklo Vijeće Višeg suda u Podgorici na čijem je čelu Zoran Radović.

Bonus video: