Knežević: Presuda očekivana, odgovorni za montažu najzad da odgovaraju

"Ako mislite da sam euforičan i oduševljen nakon osam godina, ne mogu da iskažem neko posebno zadovoljstvo i sreću, jer smo se našli u besudnom lavirintu koji je trajao i koji će vjerovatno i trajati, jer pretpostavljam da će SDT uložiti žalbu na ovu presudu", rekao je Knežević

24989 pregleda 112 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.07.2024. 15:09h

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je oslobađajuća presuda u u predmetu "Državni udar" očekivana.

Poručio je kako se nada da će oni koji su, kako tvrdi, učestvovali u montaži, "najzad odgovarati".

"Presuda je oslobađajuća i imajući u vidu presudu Apelacionog suda, ona je bila očekivana, jer su ukidni razlozi bili takvi da je sudsko vijeće, na čelu sa sudijom Zoranom Radovićem, postupilo po presudi Apelacionog suda. Međutim, ako mislite da sam euforičan i oduševljen nakon osam godina, ne mogu da iskažem neko posebno zadovoljstvo i sreću, jer smo se našli u besudnom lavirintu koji je trajao i koji će vjerovatno i trajati, jer pretpostavljam da će Specijalno državno tužilaštvo uložiti žalbu na ovu presudu. Ali, mislim da je, poslije svega što se izdešavalo, crnogorska javnost imala priliku da vidi o kakvoj se montaži radilo i nadam se da će oni koji su učestvovali u ovoj montaži i osam godina naših života, života naših porodica uništili i zamrzli u sudovima i tužilaštvima, najzad odgovarati", rekao je Knežević novinarima nakon svečanosti povodom dodjele Trinaestojulske nagrade na Cetinju.

On se kratko oglasio i na platformi Iks.

"Da li će Sloboda umeti da peva k'o što su sužnji pevali o njoj", napisao je kratko Knežević, citirajući stihove pjesme Branka Miljkovića.

Andrija Mandić, Milan Knežević i ostali oslobođeni su optužbi za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, u predmetu poznatom kao "Državni udar".

Presudu je izreklo Vijeće Višeg suda u Podgorici, na čelu sa Zoranom Radovićem.

Za lidere bivšeg Demokratskog fronta tužioci su tražili po pet godina zatvora.

Bonus video: